vrijdag 23 april 2010

Voorbereiding

Druk bezig met de voorbereidingen op de reis: huurders voor het huis, school regelen, en natuurlijk: de Kittiwake in orde maken: rotte delen van de spiegel vervangen, bovenwaterschip kaalhalen, naden openhalen, breeuwen en rubberen, naden naslaan om de stijfheid van het schip te vergroten. Verder natuurlijk gronden, schuren, gronden, schuren, en binnenkort aflakken, 33 blokken in de olie en nog heel veel meer...; sinds november zijn we er mee bezig. Het schip ziet er straks als nieuw uit. Volgend jaar het interieur; scheepstimmerman Hanno Opschoor doet geweldig werk. Daarbuiten nog wat extra's aan de motor, en de electra -vorige jaar bleek de marifoon het niet te doen als de boordverlichting aan stond (Hallo Kittiwake, hier de kustwacht we hebben u nog niet in zicht. Hallo Kustwacht, hier de Kittiwake, dat klopt, we doen altijd de boordverlichting uit als we de marifoon gebruiken....)

Hanno en ik zeilen begin juni samen van Nederland naar Duitsland, Saskia en de kinderen volgen later en komen volgens planning in Cuxhaven of Kiel aan boord.
Ondertussen zijn we in gedachten al bij de tocht, volgen weerberichten en zeegang in de Duitse Bocht op de Deutsche Wetterdienst en hebben een enorm pak zeekaarten gekocht.